Vi sköter Soldatängen!

Naturskyddsföreningen i Motala arrenderar ca 3 hektar ängs- och betesmarker av Motala kommun. Området ligger strax utanför Motala utmed väg 34 mot Linköping. För ca 25 år sedan var det en igenväxt, oåtkomlig plats. Idag är området, som vi kallar Soldatängen, ett lysande exempel på hur ihärdig skötsel kan gynna den biologiska mångfalden. Att återskapa och bevara den biologiska mångfalden kräver en del arbete och utan våra eldsjälar hade inte Soldatängen varit var den är idag – ett Natura 2000-område med högt bevarandevärde i Sverige och i Europa!

Idag finns ett vindskydd med en grillplats på den plats som benämns Hagalund. Dit får alla som vill gå. Den enda vi ber om är att man respekterar allemansrätten. Vid informationsskylten på ängens början finns broschyrer och program för den som är i området och vill veta mer!

Om du vill engagera sig i ängens skötsel, testa att slå med lie, lära dig hur och varför man hamlar träd, lära dig känna igen hartmansstarr, trumgräshoppa och skogsklocka och mycket mer, är man välkommen när man vill på våra återkommande ängsdagar eller vara med i Ängsgruppen som träffas regelbundet.

För att komma i kontakt med Ängsgruppen, kontakta Rolf Wedding, rolf.karin@telia.com eller 0702156740

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.