Om oss

Naturskyddsföreningens verksamhet i Motala startade 1977. Kretsen hette då Vätternbygdens Naturskyddsförening och omfattade både Motala och Vadstena kommun. 1995 delades kretsen upp i en krets i Motala och en krets i Vadstena för att effektivare ta tillvara de olika kommunernas natur- och miljöfrågor och stärka det lokala engagemanget. Kretsarna samarbetar dock fortfarande kring olika arrangemang och aktiviteter.

member_icon support_icon

Idag består vår huvudsakliga verksamhet av att vårda och sköta Soldatängen som är ett Natura 2000-område utanför Motala. Därutöver har vi också flera olika aktiviteter så som Klädbytardagen, Ängens dag, naturutflykter och mycket mer! Läs mer under Program och kom gärna med förslag på aktiviteter i framtiden.

Naturskyddsföreningen i Motala drivs av dess medlemmar med styrelsen som beslutande organ. Har du frågor om styrelsearbetet eller intresserat att engagera dig, kontakta oss!