Statligt bidrag beviljat till vårt naturvårdsprojekt – Vätterbygd Motala

Vatterbygd_s

Länsstyrelsen har beviljat statligt bidrag, s.k. LONA-bidrag, till vårt lokala naturvårdsprojekt ”Förstudie av förutsättningarna för ett biosfärområde inom Motalas sjönära naturlandskap och rika kulturbygd vid Vättern”. Projektet har vi kortat ned till arbetsnamnet ”Vätterbygd Motala”.

Projektet kommer att genomföras i samarbete med Motala kommun. Det är FN-organet UNESCO som utser Biosfärområden och i Sverige finns det fem Biosfärområden samt två Biosfärkandidater.

Vi har en fantastisk natur i Motala och nu mer vet vi också att vi har en av de äldsta bosättningarna i landet, så vår kulturhistoria är lång. Motala ligger också väl framme i naturvård, så vi har alla förutsättningar att gå vidare och skapa en hållbar planering som gynnar både näringsliv och oss alla. Följ vårt projekt och delta gärna i våra aktiviteter och utveckla Motala.

Läs mer!

Se även vår video: ==> Landskapet Vätterbygd Motala

loggaLONA

 

Statliga bidrag till lokala naturvårdsprojekt är medfinansiär för genomförandet av detta projekt”

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.