Fågeltornet vid Illersjön invigt

Tisdagskvällen, den 11 juli 2017, invigdes det nya fågeltornet vid Illersjö. Tornet har gjorts tillgänglighetsanpassat med ramp så att rullstolar och barnvagnar kommer upp. Väl uppe får man en fantastisk utsikt över våtmarken i nordöstra Illersjöområdet och över den vackra Säterdalen med Håleberget som bakgrund. Arrangör var Motala kommun med kommunekologerna Fia Sundin (initiativtagare till fågeltornet) och Staffan Carlsson. Så mycket som 160 fågelarter har setts här vid Illersjö, varav 36  arter är rödlistade. Exempel på fåglar som sågs denna invigningskväll är Gluttsnäppa, Sångsvan, Gräsand, Kärrhök, Brushane och Sävsparv. Här kan man också se Gråhäger, Rödbena, Svarthakedopping, Kricka mm.

Här nedan följer bilder som togs under invigningskvällen.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.