Inställt Medlemsmingel 24/2 och påminnelse om Årsmöte 11/3

Vi måste tyvärr meddela att vår programpunkt den 24 februari är inställt.
För info om våra aktiviteter och senaste statusuppdateringar, se vår hemsida under program-fliken https://motala.naturskyddsforeningen.se/program/

Vi vill också passa på att påminna om vårt Årsmöte (Kretsstämma) den 11 mars!
Efter Årsmötet kommer Årets miljöhjälte 2017, Rebecka Le Moine, föreläsa om biologisk. Föreläsningen är en del av en turné med ungefär 20 stopp runt om i landet där Rebecka besöker både organisationer och kompisgäng för att prata om en av vår tids viktigaste frågor – förlusten av biologisk mångfald och vad vi kan göra för att förhindra det.
Föreläsningsturnén är tänkt att utgöra en del av upptakten inför Biologiska mångfaldens dag 22 maj, ett initiativ som sker i samarbete med Naturskyddsföreningen. Då arrangerar Sveriges naturorganisationer en mängd aktiviteter runt om i landet för att få ut allmänheten i naturen och för att belysa vikten av den biologiska mångfalden.

Bakgrund:
Rebecka Le Moine tog 2017 initiativet till att ena Sveriges naturorganisationer och naturvänner i att engagera sig i den biologiska mångfaldens dag 22 maj. Det resulterade i att det arrangerades fler än 70 aktiviteter runt om i landet med fokus på biologisk mångfald. Hösten 2017 utsågs Rebecka till Årets miljöhjälte för sin insats, med motiveringen att hon ”lyckas med konststycket att göra biologisk mångfald intressant för alla. Hon såg till att FN:s årliga internationella dag för biologisk mångfald den 22 maj i år blev en stor manifestation i hela Sverige”.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.